Tværfaglig tilgang til kronisk smertebehandling


Den nye praktiske vejledning er nu tilgængelig: 14 medlemmer af det internationale rådgivningsudvalg CHANGE PAIN® Advisory Board har samarbejdet omkring udarbejdelsen af brochuren, der består af 12 kapitler og er godkendt af European Pain Federation EFIC®.


Den netop udgivne vejledning i tværfaglig smertebehandling gennemgår fordelene for patienter og læger og giver et praktisk indblik i, hvordan en sådan fremgangsmåde kan gennemføres. Et tværfagligt team omfatter en praktiserende læge og forskellige specialister såsom anæstesilæger, reumatologer, neurologer, psykiatere eller psykologer, som måske også er yderligere specialiserede i smertebehandling.

 

Lyt til forfatternes kommentarer:
Referral pathways: potential restrictions Communication between patients, primary care physicians and specialists Towards a multidisciplinary team approach in chronic pain management Benefits oft he multidisciplinary team for the patient

 


Programmet SMERTEUDDANNELSE, som er udviklet af CHANGE PAIN®-initiativet, indeholder også en vejledning i kommunikation mellem læge og patient.


Desuden understreger forfatterne patientens egen rolle i at optimere henvisninger. Det er af afgørende betydning, at patienter med kroniske smerter selv involveres i henvisningsbeslutningen. Af denne grund har CHANGE PAIN®-initiativet udviklet Pain Toolkit (smerteværktøjskasse): Den indeholder gode råd og håndteringsstrategier i en klar og ukompliceret udformning, der hjælper patienter med at spille en mere aktiv rolle i behandlingen af deres kroniske smerter.

 

 

Rådgivende Panel


En gruppe anerkendte, internationale eksperter inden for smertebehandling anbefaler CHANGE PAIN


Rådgivende Panel

 


EFIC